WK Update (alsnog) NU MET FOTO'S!!! - Reisverslag uit Pokhara, Nepal van Sanne Dijkstra - WaarBenJij.nu WK Update (alsnog) NU MET FOTO'S!!! - Reisverslag uit Pokhara, Nepal van Sanne Dijkstra - WaarBenJij.nu

WK Update (alsnog) NU MET FOTO'S!!!

Door: sannedijkstra

Blijf op de hoogte en volg Sanne

31 Juli 2010 | Nepal, Pokhara

Inmiddels is het alweer twee weken geleden sinds de finale gespeeld werd, maar ik kon niet eerder een update geven ivm problemen met het internet. Gebeurd mij weer.

Voor de wedstrijd sprak ik een paar Nepalese vrienden, die allemaal voor Spanje waren. Stelletje verraders. Hoe kun je nou voor Spanje zijn als je vrienden bent met een Nederlander? "Ja, maar Paul de octopus heeft gezegd dat Spanje zal winnen." Nou, we zullen wel zien. Achteraf maken we paella van Paul. Toch was zo'n beetje heel Nepal voor Spanje, want Paul had het gezegd. Wat een stom bijgeloof. Wij zouden weleens laten zien wie er beter is. Nederland natuurlijk!

Het was de zondag van de finale 1 groot feest. Club Paradiso zat stampvol. De Nederland-fans kon je er echter zo tussenuit pikken. We waren niet te missen met oranje shirts, een gigantische Nederlandse vlag en Nathan weer met z'n oranje dreadlocks. Gynette kwam aanzetten met een paar tubes 'schmink' om onze gezichten en armen met vlaggetjes te versieren. Toen we helemaal onder de vlaggetjes zaten vroeg Joost ineens "Wat voor verf is het eigenlijk?". Heel intelligente vraag. Daar hadden we nog helemaal niet over nagedacht. Wij kijken, plakaatverf. Godzijdank wel op waterbasis, anders hadden we er nog weken mee gelopen.

De wedstrijd op zich was een feest. De club zat vol met Nepalezen die voor Spanje waren en dat uitgebreid lieten horen. Dat konden wij Nederlanders beter. Met zeven man (4 Nederlanders, een Australier en 3 Nepalezen) maakten wij meer lawaai dan de rest van de kroeg. "HOLLAND! HOLLAND! HOLLAND!"
De naam die we het meest geschreeuwd hebben is die van Maarten Stekelenburg. Elke keer als hij de bal aanraakte of in de buurt van de bal kwam of iemand gewoon heel ver naast het doel schoot riep een van ons "STEKELENBURG!", wat door de rest beantwoord werd met "STEKELENBURG". Dat ging dan een keer of vier heen en weer en dan weer verderkijken alsof er niks gebeurd was. Heerlijk.

Het lekkerst is dat je je gewoon onwijs kan misdragen en niemand kent je. Je hebt geen reputatie om aan te denken en de mensen waarmee je nu zit te schreeuwen zie je toch nooit meer. In ieder geval niet buiten Nepal (nou ja, waarschijnlijk niet). Daardoor kun je helemaal los en is de lol nog veel groter dan dat je voetbal gaat kijken met je vrienden thuis.

Gedurende de wedstrijd werd er behoorlijk wat geschreeuwd. Vooral op de scheidsrechter. Wij Nederland-fans waren er 100% van overtuigd dat die man partijdig was. Daardoor riepen we bij iedere overtreding van Spanje "Geel!" en dan zwaar beledigd dat er alleen een vrije trap gegeven werd.

De fans van Spanje konden zo nu en dan ons bloed wel drinken, want regelmatig schreeuwden we in het Engels. Vooral de besprekingen van de overtredingen deden we met opzet in het Engels, gewoon om die Nepalezen te jennen. Kon gerust, want vechten konden ze toch niet. Er stond een jeep met politieagenten voor de deur. Dat was voor ons haast een vrijbrief om er nog een schepje bovenop te doen.

Na de tweede helft was iedereen best wel een beetje chagrijnig dat het nog steeds 0-0 stond. Wat een snertfinale met veel teveel gele kaarten en dan ook nog niet eens een doelpunt kunnen maken. Het maakte wel dat de spanning er bij ons allemaal goed in zat. We leefden in de verlening gigantisch mee en met elke poging tot een schot op doel stonden wij al op, om vervolgens weer teleurgesteld te gaan zitten als de Spanjaarden balbezit hadden.

De tweede helft van de verlening was zo mogelijk nog spannender. Toen Spanje scoorde stond iedereen op de banken. Behalve wij. Wij zaten nog steeds op het puntje van onze stoel met onze monden half open, heel verbaasd en teleurgesteld te kijken. We konden geen van allen bewegen. De eerste beweging die we maakten was het laten hangen van onze koppies. Zo, wat was dat zuur.
Een paar minuten later was de wedstrijd afgelopen en kwam de ober al meteen aan met onze rekeningen. Die had het goed gezien.

Wij begonnen meteen onze verf eraf te krabben, de dreadlocks werden kwaad op de grond gesmeten en die vlag hebben we ook laten liggen toen we vertrokken. Het eerste woord dat Tim zei was "Kutzooi", wat we allemaal beantwoordden met "Kutzooi". Het was op dat moment het enige juiste woord dat alles beschreef. De wedstrijd, de scheidsrechter, het doelpunt, de sfeer en ons gevoel. God, wat waren we chagrijnig en vooral teleurgesteld.

Na afloop zijn we vrij snel vertrokken. Dan maar het rouwfeest. Was evengoed nog heel leuk, ondanks dat er iets toch behoorlijk bleef knagen.
Paul de octopus had toch gelijk.....

• 31 Juli 2010 - 10:31

Jan En Jos Glas:

Ha die Sanne,
    Wat hebben we weer genoten van jouw verhalen! Heerlijk om te lezen,want je schrijft heel open.
    We waren zelf een paar weken weg met onze camper naar de kusten van Normandië en Bretagne. Dus hebben we net al jouw verslagen weer eens gelezen en zijn nu weer bij.
    Wat leuk hoe jij de WK hebt kunnen volgen en er veel moeite voor over had. Je hebt weer veel "vrienden" om je heen gekregen. En ja wat lekker dat je zo uit je dak kunt gaan met mensen die jou niet kennen.
    Wij hebben zelf ook de WK kunnen volgen in onze camper, stonden soms aan een baai of op een rots met zonsondergang, heel apart.
    Wat zal het straks weer anders voor je zijn als je weer naar huis komt. In ieder geval ben je een hele ervaring rijker en kun je iedereen weer zien en van je belevenissen vertellen. Dan maak je alles weer mee.
    Maar geniet er nu nog maar heel erg van nu je daar nog bent, hoor!!

Veel liefs van Jan en Jos

• 31 Juli 2010 - 13:21

Jos Glas:

Hoi Sanne,

Ik had nog een vorig verslag overgeslagen. Dat van die duiveluitdrijving. Wat een bijzonder verhaal, dat je zoiets meemaakt!
    Het was net een spannend boek...ook wel een beetje eng(?)

Je bent ook nog jarig geweest. Wel wat laat, maar alsnog van harte gefeliciteerd met je 20ste verjaardag hoor. Ook weer bijzonder om dit in je 'eentje' (zonder familie en vrienden) te vieren in een "vreemd" land.
    Heb je dat daar ook gevierd? Je vertelde een tijdje terug dat die mensen een verjaardag niet belangrijk vinden.

Nogmaals, geniet! en veel liefs van Jos

• 31 Juli 2010 - 14:49

Simone:

Hoi Sanne ! Nou ik wil er niets meer over horen of lezen hoor ! Zaten op een camping in Australie in een kouwe keuken te kijken om half 5 in de ochtend, ze waren het niet waard !!!
    Nog een paar weekjes dan raak je weer Nederlandse bodem,nou hier is het ook wel weer lekker hoor, vooral de kroketten ! haha, tot snel X Simone

• 31 Juli 2010 - 17:29

Sigrid:

Voor ons is die finale alweer heeeel lang geleden. Toch was de intocht van de ploeg in Nederland ook nog een hele happening. Misschien was de finale in Nepal nog wel veel leuker dan het bekijken van de finale in Nederland. Je vader en moeder zijn nu ook alweer een tijdje aan het varen. Volgens de smsjes gaat het, net als vorig jaar, voortvarend. Heb je na de wk finale nog wat beleefd. Ben weer benieuwd naar je volgende avontuur. Zie je over een paar weken weer. Kusjes van je allerliefste buurvrouw!!

• 31 Juli 2010 - 17:32

Michelle:

Hallo hallo
    tot gauw!
    Kusjes

• 31 Juli 2010 - 22:52

Tante Ank:

HOI sanne,
    Nog een bericht van mij.
    Hrt was ook vboor ons een grote teleurstelling
    met de finale wedstrijd.
    Het was inderdaad k.t.IK zat met 2 vriendinnen te kijken, alleen kijken vonden wij te spannendMAAR WE GAAN MAAR WEER OVER TOT DE ORDE VAN DE DAG,
    Ol heb weer genoten van jouw verslag, boeiend hoor.Je tijd begint al aardigop te schieten en
    wij kijken al naar je uit.
    Nog een fijne laatse paar weken en dan eindelijk weer genieten van een HOLLANDSE KROKET
    EN FRIET MET.
    dOEI sANNE, DIKKE KUS.

• 03 Augustus 2010 - 06:23

Gladys:

Dag lieve Sanne,

Fijn dat je weer internet hebt, kijk regelmatig uit naar je verslagen en voor jou lijkt het me ook niet leuk om zo voor de buitenwereld afgesloten te zijn.....Ben net terug van een paar dagen Londen met Andre, wat een mooie stad, we gaan zeker nog een keer terug want we hebben nog lang niet alles gezien. Nog ruim 2 weken en dan ben je weer terug, kijk er ontzettend naar uit.

Dikke kus van mij

• 03 Augustus 2010 - 16:33

Papa En Jet:

wat weer een leuk verhaal, wij zijn nu op de terugweg in Boulogne en op weg naar jou.
    nog maar 16 dagen. Kus Jet en pap

• 03 Augustus 2010 - 16:33

Papa En Jet:

nog maar 16 dagen. Kus Jet en pap

• 05 Augustus 2010 - 00:04

Joshua:

Wat een hoop Oranje gezelligheid heb je daar gehad!!!

Lees ik nou dat de familie je komt bezoeken? Wat leuk zeg!

Xx

• 06 Augustus 2010 - 08:55

Hugo Borst:

Heb jij ook zo genoten van de Mannschaft. Dat was tenslotte wel de enige ploeg die de moeite waard was om naar te kijken. Voor de rest kan ik de komende tijd geen voetbal of voetbalsupporter meer zien en ben ik meer dan blij dat het WK 1x in de 4 jaar gespeeld wordt.
    Mochten jullie de kopvodden belastingvrij dragen?
    Ik zie uit naar Prinsjesdag. Fleur Agema, klimaatcrisis ontkenner Helma Nepperus en Landbouw Gerda met een geel label (een soort label als de koeien aan hun oren) op hun hoed. Zij tonen het goede voorbeeld want zij hebben de kopvoddentax al betaald. De hoed van Majesteit is natuurlijk zonder label want zij hoeft geen tax te betalen. Maar prachtig hoe Majesteit de etnische registratie aankondigt. Kom maar weer snel terug want het gaat eindelijk helemaal goed komen met Nederland. We blijven weer het grote voorbeeld voor de hele wereld. Alleen een paar domme Nepalezen zijn voor Spanje vanwege octopus Paul en niet vanwege het betere Spaanse voetbal.